01-06-2024 112GroningenDag 2024

Zaterdag 1 juni vond de 4e editie plaats van de 112GroningenDag Groningen. We hadden in de Martiniplaza ook dit jaar weer een mooie, ruime stand met plaats voor onze verloting, verkoop van snoepjes, koekjes en kluiven en vooral het vertellen over ons mooie werk. 

Op zaterdag om 10.00 uur gingen de deuren open en stroomden de grote en kleine bezoekers binnen, uiteindelijk bleken ruim 8000 mensen onze stand gepasseerd te zijn. We stonden recht tegenover de ingang waardoor de mensen zowel bij binnenkomst als bij het weggaan bij ons langskwamen. 

Daarnaast viel buiten onze mobiele communicatiepost te bewonderen en hebben we drie demonstraties gegeven van hoe wij trainen en hoe onze honden ons laten weten dat ze iemand gevonden hebben. Van pup Chef tot veteraan Youme hebben alle honden laten zien wat ze kunnen. Ondanks de afleiding van de grote hoeveelheid publiek en de vreemde omgeving lieten de honden allemaal zien dat ze dat konden negeren en in alle gevallen werd het slachtoffer in een mum van tijd gevonden.

Onze trouwe achterban heeft zich in het zweet gewerkt bij het bemensen van de stand met als resultaat dat aan het einde van de dag alle loten en bijna al het lekkers voor kind en hond was verkocht. We zijn dankbaar voor de hulp van buitenaf en bedanken uiteraard al onze sponsoren die prijzen voor de verloting ter beschikking hadden gesteld.

Naast alle serieuze verhalen over ons werk was er op deze dag ook heel veel ruimte voor het knuffelen van de honden. Bij een evenement met zoveel kinderen kun je daar natuurlijk niet omheen. Presto en Bogart hebben genoten van alle aandacht en ook kleine Chef is geknuffeld tot hij in slaap viel. 

Een dag waar niet alleen de bezoekers van genoten hebben maar zeker ook onze vrijwilligers en honden. Tot de volgende 112GroningenDag!