In Memoriam

Op deze pagina eren wij onze trouwe honden die helaas niet meer bij ons zijn.

Vesper, de doorzetter van Rieks, † 28-01-2024
Vesper was de Hollandse Herder KH van Rieks. Als pup kende ze een moeilijke start en haar gezondheid heeft haar haar hele leven parten gespeeld. Maar dat deed niets af aan haar enthousiasme en gedrevenheid. Fanatiek op zoek naar vermisten, een enorme doorzetter. Uiteindelijk werd kanker haar fataal. Vesper heeft 7,5 mooie jaren gehad bij Rieks en Marieke die geweldig veel zorg en liefde in haar hebben gestoken. Wij RHGD’ers hebben genoten van Vesper.

Maxx, veelbelovende hond van Patrick,  17-12-2023
Maxx was de jonge field trial labrador van Patrick. Hij had nog maar kortgeleden bij zijn geschiktheidsexamen laten zien over een prachtige drive te beschikken en dat hij alle kwaliteiten in huis had om een topper van een reddingshond te zijn.
Een auto-immuunziekte werd hem fataal.

 Nozem, bijna inzetbare hond van Willem, † 06-07-2021
Mechelse Herder Nozem mocht maar 5 jaar oud worden. Onze grote vriendelijke reus werd in de kracht van zijn leven zomaar ineens door ziekte weggerukt. Nozem en zijn baas Willem vormden een geweldig zoekteam. Door corona moest hun inzetexamen worden uitgesteld, maar dat Nozem uiterst betrouwbaar was in het werk, dat wisten we allang.

 Flip, inzethond van Annemiek, † 14-02-2021
Kruising Labrador-Oud-Duitse Herder Flip is ruim 14 jaar geworden. Hij was de laatste pensionado van de 2e generatie inzetbare RHGD-honden. Flip genoot van zijn taak als vlaktezoekhond: een zwarte flits met oranje bringsel. Gedreven, snel, doortastend en altijd met een blije snoet vormde hij een gouden combinatie met zijn Annemiek.

 Abe, inzethond van Janine, † 03-04-2017
Hollandse Herder ruwhaar Abe, 12 jaar actief bij Reddingshonden Groep Drenthe. Zeer gedreven, altijd maar doorgaand en, ook na heel hard werken, nooit verzakend als hij een slachtoffer vond. En ook al was hij inmiddels op leeftijd en liep hij niet meer zo hard als vroeger, hij bleef letterlijk tot op zijn laatste dag vol overtuiging zeer betrouwbaar in het werk.

 Sanne, inzethond van Wiesje, † 16-07-2015
Sanne, de trouwe Oudduitse Herder van Wiesje is 13 jaar oud geworden. Ze was een van onze eerste inzetbare honden en heeft veel zoekacties meegemaakt. Sanne was al enige jaren met welverdiend pensioen.