19/20-09-2017 Spoedinzet Exloo

Gisteravond om 22.30 uur werd de RHGD door de politie ingeschakeld voor een urgente zoekactie naar een man van 59 die sinds die dag vermist werd. De man was in depressieve toestand per fiets vanuit zijn huis in Emmen vertrokken. Zijn mobiele telefoon werd uitgepeild in Exloo. De heide was reeds doorzocht door een helikopter met warmtecamera en een eenheid van de brandweer.
Aangezien het een enorm bos- en heidegebied betrof, hebben wij direct opgeschaald en de hulp ingeroepen van de dichtstbijzijnde SRO-groepen.

Na 2 uur zoeken kwam om 01.30 uur de melding van de politie dat de man in levenloze toestand was gevonden aan de rand van het zoekgebied dat nog net niet doorzocht was door ons.
De RHGD bedankt de medewerkers van de politie, Staatsbosbeheer en de snel aanwezige leden van de SRO-groepen voor de prettige samenwerking.
De RHGD wenst de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

De RHGD heeft gezocht met 6 personen en 5 honden. Sirius was met 2 personen en 1 hond, RHNu met 5 personen en 4 honden. RHGrafschaft Bentheim was met 6 personen en 3 honden net van start gegaan.