21 april 2014 spoedinzet Arnhem

Een succesvolle spoedinzet naar een vermiste man (81) in Arnhem. 

In de ochtend van tweede paasdag kreeg de RHWW, van de Politie Gelderland-Midden,  het verzoek om te zoeken naar een vermiste man (81) uit Arnhem. Op het moment van de aanvraag was de man al enige tijd vermist. Omdat het ging om een niet zelfredzame man was snelle actie geboden.

Direct zijn de hondengeleiders van de RHWW  en de Mantrailgroep Nederland onderweg gegaan om de zoekactie op te starten.

Inmiddels had de politie ook al groots ingezet. Met diverse eenheden waren zij op zoek naar de man en werden tips die binnen kwamen n.a.v. het burgernet bericht gecontroleerd. Ook is er een helikopter van de landelijke eenheid politie ingezet om het gebied van uit de lucht af te zoeken.

Bij aankomst in het zoekgebied is kort met de politie overlegd welk gebied er afgezocht moest worden. Omdat dit gebied uiteindelijk te groot was voor alleen de honden van de RHWW is de zoekactie opgeschaald naar de samenwerkende reddingshonden organisaties.

Door alle activiteiten rondom het park Presikhaaf waren ook de bewoners in het gebied erg alert.

Een uur na het opstarten van de zoekactie kwam de gouden tip dat er een man was gezien, in een bosschage, die voldeed aan het signalement.

Direct is de groep die in dat gebied aan het zoeken was naar de betreffende plek gestuurd.  Samen met de politie is de vermiste man levend aangetroffen.  Direct is er eerste hulp verleend aan de onderkoelde man, en even later is hij overgedragen aan de opgeroepen ambulance.

Door de goede samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdiensten en alerte burgers is deze vermissing gelukkig goed afgelopen

In totaal zijn er 18 honden van de MNL en de RHWW ingezet en waren er nog 18 honden van de samenwerkende reddingshonden groepen onderweg.

De RHGD was met 6 honden en 8 mensen onderweg en is na bekendmaking van het goede bericht dat de vermiste man was gevonden weer huiswaarts gekeerd!