22-2-2015 Inzet omgeving Nijmegen

RHGD Inzet Nijmegen 22022015-08994
Zoekactie naar vermiste vrouw (21) in de omgeving van Nijmegen.

Op verzoek van de familie en in samenwerking met de politie is er door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties een zoekactie geweest in de omgeving van Nijmegen.

Het verzoek voor de zoekactie is binnengekomen bij de RHWW. Omdat het een groot zoekgebied betreft is de zoekactie direct opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Dit leverde een grote opkomst aan honden en geleiders op.
De vrouw is sinds 9 februari vermist. Op 10 februari werd haar auto aangetroffen in de Symfoniestraat in Nijmegen, in de buurt van haar ouderlijke woning. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de vrouw.
De politie heeft afgelopen donderdag een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgezet naar aanleiding van de vermissing. Vanuit dit team is aangegeven welk gebieden zij graag afgezocht wilde hebben.
Op zondagmorgen is de zoekactie gestart, het hele gebied is in zoekkavels verdeeld en alle groepen zijn aan de slag gegaan. Tien minuten nadat één van de groepen was gestart met zoeken, vond één van de honden een stoffelijk overschot. Hierna is direct de politie ingeschakeld en die zijn een groot onderzoek gestart.
In totaal zijn er tijdens deze zoekactie 40 honden en 67 personen ingezet welke afkomstig zijn van de reddingshondenorganisaties: RHGD, RHH, RWO,VRH, RHNU en de RHWW.
De RHGD heeft 2 honden en geleiders ingezet.
Inmiddels is bekend geworden dat het gevonden stoffelijk overschot van de vrouw is waarnaar, door de honden, werd gezocht.

De Samenwerkende Reddingshonden Organisaties wensen de familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.