26-01-2020 Certificering inzetteams

Vandaag hebben Annemiek & Floortje en Maaike & Jab hun RHGD inzetcertificaat vlaktezoeken gehaald. 

Beide zoekteams hebben al maanden stabiel en goed zoekwerk laten zien. Zij worden wekelijks beoordeeld en de trainingsresultaten worden vastgelegd in het SRO trainingslogboek. 
Als kroon op hun harde werken werden ze vandaag verrast met twee uitgebreide zoekoefeningen, zowel individueel als met een collega zoekteam op linie. 
Ieder team doorzocht zoekgebieden van in totaal ruim 8 ha met daarin meerdere verstopte oefen-slachtoffers. Beide zoekteams hebben alle vaardigheden laten zien die nodig zijn om verantwoord op inzet te kunnen naar daadwerkelijk vermiste personen. 
De reeds inzetbare zoekteams Carin&Youme en Rieks&Joschi hebben vandaag op overtuigende wijze hun inzet-certificatie verlengd. 

Omdat de RHGD transparant en objectief wil zijn in het proces van certificeren, wordt er altijd een externe examinator van een collega-SRO-groep gevraagd om mee te beoordelen. 
Dit keer heeft Marcel Schwarts (RWO) zijn kundige en kritische blik over de verrichtingen van bovengenoemde zoekteams laten gaan. 
Marcel en alle oefen-slachtoffers heel erg bedankt voor jullie bijdrage vandaag! 
Alle teams van harte gefeliciteerd!
We zijn trots op jullie!