26/27-08-2023 Demo-weekend

Afgelopen weekend stond in het teken van informatiestands en demo’s.

Zaterdag waren we actief op de Kollumer 112-dag, waar het publiek heeft kunnen zien hoe reddingshonden aan hun baas kenbaar maken dat ze een (oefen)slachtoffer hebben gevonden. En velen liepen langs onze kraam om informatie te vragen en/of ons te steunen met een financiële bijdrage.

Zondag waren we bij de finish van de Hunebed Highway Classic. Dit fiets- en wandelevenement wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Goede Doelen Valthe, dat ons dit jaar heeft uitverkoren tot één van hun drie goede doelen!

We zijn vaker actief bij dit soort evenementen omdat we het belangrijk vinden om ons te presenteren en het grote publiek kennis te laten maken met het reddingshondenwerk. Veel mensen hebben geen weet van de toegevoegde waarde van de goede neus en de snelheid van reddingshonden als het gaat om het zoeken naar vermiste personen.
Bovendien zijn dit soort optredens voor ons belangrijk om inkomsten te genereren. Wij zijn immers als ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie geheel afhankelijk van sponsoring en donaties.
Wilt u ons steunen? Kijk op https://www.rhgd.nl voor de mogelijkheden of om direct te doneren.
Hartelijk dank!