27-12-2015 Spoedinzet Boskoop

Spoedinzet van de SWRH naar vermiste man (81) in de omgeving van Boskoop.
Op zondag 27 december, aan het einde van de middag, kreeg de RHWW het verzoek van de politie om met honden te komen zoeken naar een man die sinds de nacht vermist was. De zoekactie is door de omstandigheden van de vermissing klein begonnen maar al snel opgeschaald waarbij er ondersteuning is gevraagd aan de andere groepen van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SWRH).

De man was voor het laatst gezien in zijn woning. Nadat hij de woning in de nacht had verlaten, was geen enkel teken meer van hem vernomen. De politie heeft diverse middelen, waaronder een helikopter en honden, ingezet om de man te traceren. Dit resulteerde helaas niet in het vinden van de man. Reddingshondengroep RHWW is in eerste instantie ter plaatse gegaan samen met de Mantrailgroep NL en er is direct begonnen met zoeken.

Omdat het zoekgebied bestond uit veel percelen omringd met sloten, waardoor het zoeken traag verliep, is er opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de andere reddingshonden organisaties. Uiteindelijk hebben 7 organisaties uit de samenwerking deelgenomen aan de zoekactie.

De zoekactie is tweeledig ingestoken, vlaktezoeken met de reddingshonden en de inzet van mantrailhonden. De reddingshonden hebben een ruim gebied rondom de woning afgezocht. Dit waren veel kwekerijen met grote kassen. Dit leverde echter niets op.  Twee mantrailhonden hebben onafhankelijk van elkaar een zelfde spoor uitgelopen dat uiteindelijk eindigde bij de uitmonding van een zijtak van de rivier de Gouwe.

Deze plek zou de volgende dag, door de politie, nader onderzocht worden. Dit bleek echter niet meer nodig, omdat maandagochtend het lichaam van de vermiste man door een voorbijganger werd aangetroffen in de rivier de Gouwe.

In totaal waren er 27 honden en 35 mensen vanuit de SWRH bij de zoekactie betrokken. 

De RHGD heeft 3 honden en 3 mensen ingezet.

De Samenwerkende Reddingshonden Organisaties wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.