29-01-2017 Spoedinzet omgeving Ommen

Vroeg in de ochtend ontving de reddingshondengroep RHWW het verzoek van de politie om te komen zoeken naar een vermiste vrouw van 44 in de omgeving van Ommen.De politie had zelf al diverse middelen ingezet om de vermiste vrouw op te sporen. Het ging om een zorgwekkende vermissing in een bosrijke omgeving.

Direct zijn de mensen van de RHWW gealarmeerd en op weg gegaan. Gaandeweg het aanrijden werd het zoekgebied meer en meer duidelijk. Uiteindelijk ging het om een relatief groot gebied en is besloten de zoekactie op te schalen naar de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO).
Bij aanvang was ook al de Mantrailgroep Nederland gealarmeerd omdat, gezien de nog recente vermissing, de kans dat een mantrailhond het spoor kon oppikken zeer reëel was.
Er zou grootschalig gezocht worden, naast de inzet van reddingshonden was ook de ME onderweg. Vroeg in de ochtend had een politiehelikopter het beoogde gebied ook al uitgekamd.
Net na aankomst van de eerste groep honden kwam het bericht dat vrouw in goede gezondheid was gevonden. Gelukkig is deze vermissing goed afgelopen.
In totaal waren er 42 honden en 64 personen van de SRO onderweg.
De RHGD heeft 7 honden en 7 mensen ingezet.