1 mei 2013 Spoedinzet Bourtange

De RHGD kreeg op woensdagavond 1 mei 2013 het verzoek van de politie Groningen om met spoed assistentie te verlenen in verband met de verontrustende vermissing van een 15-jarige Duitse jongen.)

De jongen verdween gisteren tijdens een excursie in het vestingstadje Bourtange (Groningen). Na afloop van de excursie verscheen hij niet bij de bus en werd hij als vermist gemeld.

De politie zette meteen een grote zoekactie op touw, omdat de jongen suïcidaal zou zijn. Aan het begin van de avond is er door Reddingshonden Groep Drenthe gezocht in en rond Vlagtwedde, vanaf het punt waar de jongen het laatst was gesignaleerd. Hierbij werd ook een helikopter van de Duitse politie ingezet om de directe omgeving af te zoeken.
Tegen middernacht werd de zoekactie gestaakt.

Later dook de jongen op in Norden (aan de Duitse Waddenkust, ruim 100 km van Bourtange). Hij maakt het goed.

De RHGD heeft met 6 honden en 12 vrijwilligers deelgenomen aan deze zoekactie en werd ondersteund door Venema Communicatie met de verbindingswagen.

Reddingshonden Groep Drenthe dankt KLPD en Polizei voor de samenwerking en Venema Communicatie voor het inzetten van de verbindingswagen.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn