Aankondiging Workshop Vlaktezoeken

Op zaterdag 25 maart organiseert Reddingshonden Groep Drenthe een Workshop Vlaktezoeken voor zowel beginners als gevorderden.

De wereld van de hond is een wereld van geuren. De hond ‘ziet’ als het ware met zijn neus. Zijn neus gebruikt hij al als puppy om bijvoorbeeld zijn moeder te vinden en zijn roedel. Maar ook om later zijn eten te vinden. 

Tijdens het vlaktezoeken, één van de disciplines van het reddingshondenwerk, wordt gebruik gemaakt van dit oerinstinct van de hond. Bij deze vorm van neuswerk wordt de hond geleerd om op moeilijk begaanbaar of onoverzichtelijk terrein, zoals heide- of bosgebied, te zoeken naar vermiste personen.Als de hond een slachtoffer heeft gevonden, moet hij vervolgens zijn baas laten weten waar deze persoon zich bevindt. Dat kan hij doen door bijvoorbeeld bij het slachtoffer te blijven en te blaffen totdat de baas bij hem is. De hond ‘roept’ dan de baas naar het slachtoffer toe. Of de hond rent snel terug naar zijn baas en brengt deze naar het slachtoffer toe.

Tijdens deze workshop heb je een geweldige dag samen met je hond en krijg je een kijkje in de keuken van het reddingshondenwerk. Laat je (ook) verrassen door de verborgen kwaliteiten van jouw hond!

Locatie: Trainingslocatie RHGD/KNON Hondenschool Borger, Boslandenweg, Borger 

Ontvangst: 9.30-10.00 uur.

Workshop Vlaktezoeken (theorie en praktijk): 10.00-16.00 uur

Deelnamekosten: 75,00 euro pp incl. koffie/thee, lunch en certificaat.

Graag vooraf overmaken op rek.nr. NL20 RABO 0309 2072 74 tnv RHGD, ovv Workshop Vlakte + de naam van je hond.

Zin om mee te doen? Je kunt je opgeven bij het secretariaat: info@rhgd.nl. Vermeld bij opgave je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en ras, naam en leeftijd van je hond. De inschrijving vindt plaats op volgorde van betaling. Na inschrijving volgt verdere informatie.
Graag tot zaterdag 25 maart!