Workshop Vlaktezoeken nov ’23

Het is weer zover! Op veler verzoek en de tweede dit jaar: de achtste Workshop Vlaktezoeken georganiseerd door RHGD reddingshonden zal worden gehouden op zondag 26 november 2023!

De wereld van de hond is een wereld met geuren. De hond ‘ziet’ als het ware met zijn neus. Zijn neus gebruikt hij al als puppy om bijvoorbeeld zijn moeder te vinden en zijn roedel. Maar ook om later zijn eten te vinden.

Tijdens het vlaktezoeken, één van de disciplines van het reddingshondenwerk, wordt gebruik gemaakt van dit oerinstinct van de hond. In deze discipline van neuswerk wordt de hond geleerd om op moeilijk begaanbaar of onoverzichtelijk terrein, zoals een heide- of bosgebied, te zoeken naar vermiste personen. Als de hond een slachtoffer heeft gevonden, moet hij vervolgens zijn baas laten weten waar deze persoon zich bevindt. Dat kan hij doen door bijvoorbeeld bij het slachtoffer te blijven en te blaffen totdat de baas bij hem is. De hond ‘roept’ dan de baas naar het slachtoffer toe. Of de hond rent snel terug naar zijn baas om deze op te halen en brengt dan zijn baas naar het slachtoffer toe.

Deze workshop is bedoeld voor beginners c.q. teams die op een recreatieve manier een kijkje in de keuken van het reddingshondenwerk willen krijgen, maar ook voor potentiële nieuwe RHGD-vrijwilligers.
Heb je al wat ervaring, dan geven wij jullie ontwikkeling een boost.

In ieder geval bieden we iedereen die meedoet een geweldige dag samen met je hond.
Laat je (ook) verrassen door de verborgen kwaliteiten van jouw hond!

Locatie:                          Trainingslocatie KNON/RHGD te Borger  (https://goo.gl/maps/fhjG9YcNPw42)

Ontvangst:                     9.30 – 10.00 uur

Workshop Vlakterevieren (theorie en praktijk): 10.00 – 16.00 uur

Deelnamekosten:          75,00 euro per persoon: incl. koffie/thee en lunch en certificaat.

Vorige deelnemers beoordeelden deze workshop met een 9,4.

Geïnteresseerd? Je kunt je opgeven bij het secretariaat: info@rhgd.nl. Vermeld bij opgave je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email-adres en ras, naam en leeftijd van de hond. 

De inschrijving vindt plaats op volgorde van betaling. Na inschrijving volgt verdere informatie.

Graag de deelnamekosten van te voren overmaken op reknr: NL20 RABO 0309 2072 74 tnv RHGD en o.v.v: Workshop Vlakte + de naam van je hond.

Tot zondag 26 november!