11-01-2020 Spoedinzet Almelo

Zaterdagavond 11-01-2020 is RHGD Reddingshonden ingeschakeld door collega-reddingshondengroep Sirius ivm een vermissing in Almelo.

Door de familie was op Sirius een dringend beroep gedaan voor assistentie bij de vermissing van een man van middelbare leeftijd uit Almelo. Hij had de woning diezelfde ochtend in zorgwekkende toestand verlaten. 

Mantrailgroep Nederland, Sirius en RHGD Reddingshonden zijn daarop aan het begin van de avond gestart met een zoekactie.

De overige groepen van SRO Noord-Oost (Samenwerkende Reddingshonden Organisaties) stonden stand-by voor een eventuele vervolgactie. 
Na een korte zoekactie, waarbij de mantrailers een duidelijke richting konden aangeven waarin de man vertrokken was, bleek, waarschijnlijk door weersomstandigheden, het spoor dood te lopen. 
Wegens een tekort aan verdere aanknopingspunten is de zoekactie toen gestaakt.
RHGD Reddingshonden heeft met 7 honden en 7 mensen aan deze inzet deelgenomen.
De volgende ochtend (12 januari om 07:28 uur) kon de familie melden, dat de vermiste op eigen gelegenheid was teruggekeerd in zijn woning. 
Onze dank gaat uit aan allen van- en rond de SRO die direct gehoor hebben gegeven aan de oproep tot assistentie en tevens naar de Politie Twente voor het verlenen van alle medewerking.