Voorzitter gezocht!

Wil jij jouw bestuurservaring inzetten voor een bijzondere club vrijwilligers die zich als stichting verder willen ontwikkelen? Lees dan verder!

Gezocht:

Een betrokken en bevlogen voorzitter met verbindende en bestuurlijke kwaliteiten.

Een voorzitter die mede richting en sturing geeft aan een groep waarbij hij/zij de betrokkenheid en behoeften van anderen weet te onderkennen.

Voor wie?

Voor Stichting RHGD REDDINGSHONDEN, regio Drenthe.

Wat doet Stichting RHGD REDDINGSHONDEN?

De stichting stelt haar reddingshondenteams belangeloos beschikbaar bij zoekacties naar vermiste personen in Nederland en in de grensstreek. Zowel familie van de vermiste persoon, als ook politie, brandweer, gemeenten en collega-reddingshondengroepen kunnen een beroep op ons doen. Meer informatie op www.rhgd.nl.

Wat ga je doen?

Samen met de overige bestuursleden richting geven aan de professionalisering van de reddingshondengroep.

Optimaliseren van de samenwerking met de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisaties, landelijke organisatie van vrijwillige reddingshondengroepen).

Verder ontwikkelen van externe contacten met andere hulpverleningsinstanties zoals politie, brandweer. Stichting RHGD REDDINGSHONDEN wil aanspreekpunt zijn voor de politie bij vermissingen in Noord-Nederland.

Gemiddelde tijdsbelasting is 4 tot 6 uur per maand.

Wat levert het jou op?

Stichting RHGD REDDINGSHONDEN geeft je energie en is boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk.

Een belangrijke rol spelen bij een bijzondere manier van hulpverlening door inzet van reddingshonden en opbouwen van een waardevol nieuw netwerk. Stichting RHGD REDDINGSHONDEN zorgt voor een aanvullende verzekering en een onkostenvergoeding.

Enthousiast?

Neem dan voor meer informatie en een afspraak voor een oriënterend gesprek contact op met voorzitter Rieks Jansen. Via email: voorzitter@rhgd.nl