23-07-2015 Spoedinzet Havelte

Spoedinzet van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties naar vermiste vrouw van 84 in de omgeving van Havelte en Frederiksoord. 

Na overleg en advisering van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de landelijke eenheid Politie zijn een aantal organisaties van de Samenwerkende Reddingshonden (SWRH) aan het begin van de avond onderweg gegaan naar Frederiksoord. Op verzoek van de politie District Drenthe zouden de reddingshondenteams gaan zoeken naar een vermiste vrouw van 84 jaar uit Havelte. 

De vrouw was sinds dinsdag vermist. De politie heeft direct na de vermissing alles uit de kast gehaald om de vermiste vrouw te vinden. Door verschillende eenheden is er gezocht, waaronder een aantal keren met een helikopter, speurhonden en de brandweer. Ook hebben diverse natuurbeheerders uit de directe omgeving naar de vrouw uitgekeken.

Uiteindelijk wezen enkele tips in de richting van Frederiksoord. Deze plaats ligt op ruim 8 kilometer van Havelte waar de vrouw in een verzorgingstehuis woont. 

Omdat er nog steeds een kans van overleven was zijn vijf groepen van de SWRH onderweg gegaan om een zoekactie met reddingshonden op te starten.

Terwijl de groepen onderweg waren naar Frederiksoord kregen wij het telefoontje dat de vrouw, gelukkig levend, was gevonden aan de rand van het dorp. De vrouw lag in een droge sloot en een buurtbewoner heeft haar daar aangetroffen. Waarschijnlijk heeft zij daar al geruime tijd gelegen maar ze was door begroeiing vanaf de weg niet te zien. 

De uiteindelijke vindplaats lag binnen het geplande zoekgebied van de reddingshondenteams en op ongeveer 700 meter vanaf de verzamelplaats waar de zoekactie zou worden opgestart.

Aan de zoekactie hebben vanuit de samenwerkende reddingshonden, OGER, RHGD, RWO, INSED en de RHWW deelgenomen.

In totaal zijn er 32 mensen en 22 honden onderweg geweest.

De RHGD heeft 4 honden en 5 mensen ingezet.

De SWRH zijn blij dat deze vermissing goed is afgelopen en danken de oplettende vrouw die de vermiste gevonden heeft.